Thursday 7 April 2011

Άσχετοι


Thanks for the gif Valentin (http://gifmovie.tumblr.com/)

Κάποιος μου έλεγε ότι αν θέλουμε να θίξουμε πραγματικά κάποιον, του λάμε απλά"είσαι άσχετος", που αποδεικνύει πόσο εκτός θέματος είναι αυτός ο άσχετος.


Στην προκειμένοι περίπτωση, άσχετοι είναι οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ που αποφάσισαν να απεργήσουν 2 ολόκληρα 48ωρα, που περιλαμβάνουν τις εκδόσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.
Βεβαίως, οι Σαββατιάτικες και οι Κυριακάτικες εκδόσεις, βγήκαν σήμερα στα περίπτερα, και όλοι εμείς οι τυχεροί αναγνώστες θα έχουμε την ευκαιρία είτε να διαβάσουμε από σήμερα τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε (Δευτέρα, Τρίτη και λίγο την Τετάρτη) σήμερα, ή, ακόμα καλύτερα, αραγμένοι το Σάββατο ή την Κυριακή! Τα νέα της Δευτέρας, της Τρίτης και της Τετάρτης (λίγο). Ω, μα, τι τυχεροί! Εμείς δεν θα στερηθούμε τις εκδόσεις που ακόμα πάμε και ψωνίζουμε αν το θυμηθούμε, και αυτοί δεν θα χάσουν παρά ελάχιστο μέρος των κερδών των φύλλων που ακόμα φέρνουν κάτι στα - μέιον - ταμείου των έντυπων μέσων.

Μα, ποιον κοροϊδεύετε?

Ο αναγνώστης θα γίνει απλά ψηφιακότερος, θα ανακαλύψει διάφορα αξιοπρεπέστατα - μεταξύ των σκουπιδιών - διαδικτυακά μέσα, τα οποία μάλιστα δεν είναι στατικά, έχουν μια ροή ειδήσεων. Και τα κανάλια, απλά οπισθοχωρούν μπροστά στην κατρακύλα του μεριδίου τους από την διαφήμιση, που μειώνει την αξιοπιστία στην εικόνα τους και τα καθιστά παρωχημένα για τις Εταιρίες που ενδιαφέρονται να προσελκύσουν αναγνώστη, και όχι μόνο να χτίσουν εικόνα (κάτι για το οποίο  βεβαίως, τα τηλεοπτικά σποτ είναι πιο κατάλληλα - για τίποτα άλλο).

Επομένως, ναι, Πως θα ήταν η καθημερινότητα χωρίς ενημέρωση?
Μια χαρά, απαντώ! όπως είναι και όταν στις μεγάλες απεργίες απεργούν , και μαθαίνουμε τι γίνεται χάρη στα blog / twitter /  facebook. Μάλιστα, με λιγότερες "κορώνες", μιας και είναι γνωστό, ότι ανάμεσα στην είδηση και τον Διαφημιστή/ έσοδο, προτιμάται το έσοδο, και άρα η ανάλογη παρουσίαση ή και διαστρέβλωση της είδησης (βλ. Ίμια).  

Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι τα ίδια τα Μέσα, και συγκεκριμένα οι Εργαζόμενοι, επιλέγουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν, αφενός, τα Μέσα, την ίδια δυναμική που είχαν ... κάποτε, αφετέρου ότι τον δικό τους τον τομέα, δεν τον υπαγορεύει το τρίπτυχο ελεύθερη αγορά - η ποιότητα των υπηρεσιών -  ζήτηση, όπως όλες τις άλλες δουλειές, αλλά οι συλλογικές συμβάσεις, που δεν ανταποκρίνονται πλέον στην πραγματικότητα...

Μάλλον,   τόσα χρόνια που δουλεύουν για την μεταπολίτευτική κυβέρνηση, μπερδέυονται και πίστεψαν τελικά, ότι έιναι και αυτοί Δημόσιοι Υπάλληλοι! Άρα, δικαιούνται, ακόμα και αν σαν επιχειρήσεις δεν παράγουν, δεν αναπτύσσονται, δεν αποδίδουν, δεν έχουν ζήτηση! Σαν το κράτος λοιπόν, έτσι και τα παραδοσιακά Μέσα!!!

No comments:

Post a Comment