Monday 30 April 2012

Γυ(μ)νή στην Πλατεία Βάθη


Thanks for the gif Valentin (http://gifmovie.tumblr.com/)
Ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες, δυστυχώς υπάρχουν άντρες που πάνε μαζί τους χωρίς προφυλάξεις. Μ'αρέσει το άρθρο σου , επαναφέρει στη συνείδηση την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση στην κοινωνία σχετικά με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Εκεί, περισσότερο από παντού, φταίει το κράτος.


Ωστόσο, δεν ξέρω πόσο έχεις ζήσει τον υπόκοσμο της Αθήνας, αλλά τα πράγματα είναι λιγότερο κινηματογραφικά απ'ότι τα παρουσιάζεις: οι κοπέλες δεν είναι απαραίτητα θύματα τράφικινγκ, είναι, οι περισσότερες, ταλαίπωρες ψυχές που δεν βρίσκουν τί άλλο να κάνουν. Όχι ότι η θέση τους είναι πολύ  ευκολότερη, αλλά σίγουρα καταφεύγεις στις ίδιες υπερβολές για τις οποίες κατηγορείς τα μμε....Δεν είναι λοιπόν αυτή η πλειοψηφία.

Εσύ, όμως, Ελληνίδα, φαντάσου να'σουν στην θέση αυτή... Έρχεσαι δια πυρός και σιδήρου και εγκαθίστασαι στην νέα αυτή χώρα για την οποία δεν γνωρίζεις τίποτα. Ούτε ότι εφηύρε την Δημοκρατία μπλα μπλα μπλα. Στην αρχή όλο και κάποιος συμπατριώτης σε βοηθά, ώσπου η αλληλεγγύη τελειώνει. Βρίσκεις καταφύγιο στην αγκαλιά ενός άνδρα ο οποίος, όπως πολλοί, έτσι και αυτός, σε παρατάει μετά από κάποιο διάστημα, μόνο που τυχαίνει πάνω από δυο τρεις τέσσερις φορές, και σε πλαίσιο όπου κρέμεσαι μονάχη, δεν έχεις να κλαφτείς στην ποδιά της Ελληνίδας μανας. Ε, και αποφασίζεις, αντί να πηδιέσαι για έρωτα, να πηδηχτείς για λεφτά, νά'χεις και την καρδιά προφυλαγμένη, ε, είναι και πιο ευθύς λογαριασμός. Και, σιγά σιγά, πέφτεις και στα ναρκωτικά, και δη στην πρέζα γιατί είναι πιο φθηνή, γιατί πως αλλιώς θα αντέξεις να σέρνεις το άθλιο κορμί σου με τη συνείδηση να ουρλιάζει; Και κάπως έτσι γίνεσαι αυτό που κοιτώ εγώ στο δρόμο και κρίνω. 

Μην έχουμε αυταπάτες, πουτάνες υπάρχουν και εννοείται είναι βρώμικη δουλειά.

Και, συ, όμως, καλέ μου ετερόφυλε, γιατί να της τον ακουμπήσεις χωρίς πλαστικό - που φωνάζουν οι μαύρες στην Μενάνδρου...προφανώς,υπάρχει προσφορά γιατί υπάρχει ζήτηση. 

Εσύ, ετερόφυλε, φαντασιώθηκες τον σχολικό σου έρωτα και ζήτησες να πληρώσεις κάτι περισσότερο για να τελειώσεις μέσα της;

Εσύ, ετερόφυλε άντρα, πήγες μετά - από μήνες - στην σύντροφό σου που φυλά τη χώμα που πατείς και της έκανες γλυκό έρωτα γυμνά και σκέφτηκες πως ο χρόνος που πέρασε έσβησε εκείνη την αμαρτία σου; "Μία φορά ήταν μόνο, δεν ξέρω τί σκεφτόμουν, με αναβε η διαστροφή της υπόεθσης και ήθελα να το δοκιμάσω" ....

Εσύ, ετερόφυλε άντρα, τολμάς να κατηγορείς την ιερόδουλη που είχε λιγότερα από σένα να χάσει, ούτως ή άλλως;

Εσύ. Όχι το κράτος, όχι η πουτάνα η κοινωνία, ούτε η πουτάνα η ρωσίδα. Εσύ γλυκέ μου ετερίφυλε άντρα.

No comments:

Post a Comment